Nico Schuurman

Hartelijk welkom op mijn website!
Op deze site kun je werk bekijken wat ik vanaf pakweg de jaren zeventig tot aan nu gemaakt heb. Van schilderijen tot cartoons en van zeer serieuze- tot en met humorvolle tekeningen (in ieder geval pogingen daartoe).

Nog voordat ik kon lezen, keek ik al naar de vaak prachtige en grappige tekeningen en die in de PEP, Sjors, Kuifje en Robbedoes stonden. Het waren stripweekbladen boordevol creativiteit die helaas al lang niet meer bestaan. Elke week was het in die jaren voor mij het absolute hoogtepunt van de week als mijn moeder met een leesmap vol stripbladen thuis kwam, afkomstig van mijn grootouders. Gelukkig bestonden computers en games toen nog nauwelijks en had er dus alle tijd voor. Ook oude schoolplaten en schilderijen van oude meesters vond ik geweldig. Hoe was het mogelijk dat gewone stervelingen zoiets konden maken? Ik in ieder geval niet!

Jaren verstreken en het onvermijdelijke ging gebeuren, het creatieve ei moest blijkbaar gelegd worden, want op creatief gebied begon ik van alles en nog wat uit te proberen. Vaak mislukte wat ik voor ogen had, maar heel soms was het resultaat tot mijn eigen verbazing veel beter dan dat ik ooit voor mogelijk had gehouden. Het motiveerde mij in ieder geval om door te gaan. Inmiddels heb ik mijn creatieve draai gevonden, maak cartoons, portretten, karikaturen en schrijf mijn eigen scenario's. Het thema Tweede Wereldoorlog komt daarbij veelvuldig naar voren, vooral de persoonlijke verhalen van ‘gewone’ mensen boeien mij mateloos en zorgen voor inspiratie.

Momenteel richt ik mij vooral op het maken van biografische stripboeken over de Tweede Wereldoorlog waarin ik o.a. de oorlogsherinneringen van mijn ouders verwerk.

Voor vragen, bestellingen en opdrachten ben ik bereikbaar via
e-mail: nicoschuurmancomic@gmail.com
en tel: 0652854953

Kvk: 62056786

Nico Schuurman

Hartelijk welkom op mijn website! Op deze site kun je werk bekijken wat ik vanaf pakweg de jaren zeventig tot aan nu gemaakt heb. Van schilderijen tot cartoons en van zeer serieuze- tot en met humorvolle tekeningen (in ieder geval pogingen daartoe).

Lees meer . . .

Menu

Grebbelinie 1940
Ede 1944, Market Garden
Tork, de onbekende planeet
Nieuw werk
Olieverf
Affiches
Cartoons
Beroemdheden
Jaren 70
Portretten
Oorlog
Diverse