Nico Schuurman

Nog voordat ik kon lezen zat ik mij al te vergapen aan de prachtige tekeningen die in de PEP, Sjors, Kuifje en Robbedoes stonden. Eén keer in de week was het dan ook feest als mijn moeder de leesmap vol met stripbladen van mijn grootouders meenam. Ook oude schoolplaten en schilderijen van oude meesters vond ik geweldig. Hoe was het mogelijk dat gewone stervelingen zoiets konden maken? De kleine Nico in ieder geval niet!

Jaren verstreken en het onvermijdelijke ging gebeuren, het creatieve ei moest gelegd worden, alles op creatief gebied begon ik uit te proberen. Vaak mislukte wat ik voor ogen had, maar langzaam maar zeker ging het beter. Inmiddels heb ik mijn creatieve draai gevonden, maak cartoons, portretten, karikaturen en schrijf mijn eigen scenario's. Momenteel richt ik mij vooral op het maken van biografische stripboeken over de Tweede Wereldoorlog waarin ik de oorlogsherinneringen van mijn ouders verwerk.

Voor vragen, bestellingen en opdrachten ben ik bereikbaar via
e-mail: nicoschuurmancomic@gmail.com
en tel: 0652854953

Kvk: 62056786

Nico Schuurman

Nico werd geboren in 1965 en woont samen met zijn vrouw en twee zoons in Ede. Vanaf zijn jeugd tekent en schildert hij en is hij met name geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. Vooral persoonlijke verhalen onder buitengewone omstandigheden fascineren hem.

Lees meer . . .

Menu

Grebbelinie 1940
Ede 1944, Market Garden
Tork, de onbekende planeet
Nieuw werk
Olieverf
Affiches
Karikaturen
Beroemdheden
Jaren 70
Portretten
Oorlog
Diverse