Nieuw werk

Ede bevrijd
56 pagina’s (21x21 cm) softcover
Prijs: 5 euro

Het boek ‘Ede bevrijd’ is het resultaat van een uniek samenwerkingsproject tussen dertien Edese erfgoedinstellingen bestaande uit diverse musea. Het Gemeentelijk archief was ook betrokken en het Platform Militaire Historie Ede heeft als projectleiding opgetreden. Mij is gevraagd om de illustraties te verzorgen. Deze eervolle taak heb ik met veel plezier en passie op mij genomen. De verhalen zijn vervolgens schitterend bewerkt door Sandra Hoveling en zij heeft ook de eindredactie op deskundige wijze voor haar rekening genomen.

In dit bijzondere Historische Cahier staan tien unieke bevrijdingsverhalen uit de verschillende Edese dorpen. Het is een blijvende herinnering aan 75 jaar vrijheid. De Coronacrises heeft helaas flink wat zand in de raderen van alle bevrijdingsactiviteiten gestrooid, want er zouden lokale bevrijdingsexposities, speciale bevrijdingstours en educatieve programma’sgaan plaats vinden. Dit boek zou tevens aan Edese basisschoolkinderen aangeboden worden. Jammer genoeg ging dat nu allemaal niet door. Hopelijk krijgt het een en ander in 2021 een herkansing!


Ede Bevrijd - Operatie Faust


Ede Bevrijd - Wekerom


Bevrijding Harskamp


Didy Roos en Marcel Hertz


Otterlo - Bevrijding van het Kröller Müller museum (noodhospitaal)

Nico Schuurman

Hartelijk welkom op mijn website! Op deze site kun je werk bekijken wat ik vanaf pakweg de jaren zeventig tot aan nu gemaakt heb. Van schilderijen tot cartoons en van zeer serieuze- tot en met humorvolle tekeningen (in ieder geval pogingen daartoe).

Lees meer . . .

Menu

Grebbelinie 1940
Ede 1944, Market Garden
Tork, de onbekende planeet
Nieuw werk
Olieverf
Affiches
Cartoons
Beroemdheden
Jaren 70
Portretten
Oorlog
Diverse